Palvelut

Rentoutusohjaus


Kokonaisvaltaisessa rentoutusohjauksessa tavoitteena on, että asiakas saa ymmärrystä siitä, miten stressi vaikuttaa kehoon, miten stressiä ja uupumusta voi ehkäistä, ja miten vahvistaa palautumista omassa arjessaan. Ohjauksessa tehdään kehollisia harjoitteita, hengitysharjoitteita sekä erilaisia läsnäolo- ja rentoutumisharjoitteita.

Ohjauksessa asiakas saa elämäänsä uusia, eheyttäviä ja voimavaroja lisääviä arjen keinoja. Oleellista ohjauksessa on saavuttaa mielen läsnäolo kehossa ja siten läsnäolo tässä hetkessä. Palautuminen ja rentoutuminen sekä sen myötä kokonaisvaltainen hyvinvointi on mahdollista, kun keho, mieli, omat tuntemukset, tunteet ja hermosto ovat tasapainossa.  

Rentoutusohjaus sopii kaikille kaikkiin elämäntilanteisiin ja -vaiheisiin. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla, jokainen tekee rentoutusohjauksessa harjoitteita vain itselleen oman kehonsa ja mielensä kanssa.  Kukapa ei ansaitsisi kokonaisvaltaista hyvinvointia, läsnäoloa tässä hetkessä ja aikaa palautumiseen sekä rentoutumiseen? 

Rentoutusohjausta on mahdollista toteuttaa sekä yksilö- että ryhmäohjauksena. 

Äänimaljahoito


Äänimaljahoito on syvärentoutusmenetelmä, joka perustuu ääniaaltojen aikaan saamaan värähtelyyn. Äänimaljoja voisi kutsua luonnon omaksi fysioakustiseksi menetelmäksi, verrattavissa esim. Neurosonic-hoitoon. Kehostamme noin 70% on nestettä, ja äänimaljojen aikaan saama värähtely vaikuttaa kehomme vesimolekyyleihin solutasolla asti.

Äänimaljat hoitavat lempeästi sekä kehoa, että mieltä. Hoidon positiivisia vaikutuksia ovat mm.

- aineenvaihdunnan vilkastuminen
- lihasten ja hermoston rentoutuminen
- verenpaineen ja sydämen sykkeen lasku

- unen laadun parantuminen
- kehon palautumisen tukeminen, parasympaattisen hermoston aktivoituminen ja stressin lieventyminen
- kehon energiavirtausten tasapainottuminen.


Äänimaljahoitoa ei suositella raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana, syöpähoitojen aikana tai mikäli kehossasi on aktiivinen tulehdus. Mikäli sinulla on sydänsairaus, jokin neurologinen sairaus tai pitkäaikaissairaus, keskustele lääkärisi kanssa.

Äänimaljahoitoon sisältyy sekä alku- että loppukeskustelu. Hoito tehdään joko selin- tai päinmakuulla, mutta tarvittaessa voidaan soveltaa. Hoidon aikana soitan äänimaljoja kehosi vieressä ja kehosi päällä. Äänimaljahoito sopii loistavasti myös hieronnan tai fysioterapian yhteyteen tai osaksi ohjattua rentoutustuokiota.